В останні десятиліття ріст екологічної свідомості у жителів мегаполісів призвів до використання критеріїв стійкості в міських системах і проектуванні будинків.

Сталий розвиток вимагає врахування цілого ряду взаємопов'язаних елементів, таких як:

  • скорочення попиту на електроенергію;
  • споживання води;
  • мінімізація відходів і забруднення навколишнього середовища;
  • частковий перехід на електромобілі.

Зелені насадження, в тому числі озеленення будівель, - це одна із складових пазлу сталого розвитку. А в епоху активного розвитку комерційного будівництва, зокрема зі збільшенням попиту на офісні приміщення та коворкінги, тренд масового використання девелоперами озеленення в архітектурі та дизайні став просто must have.

Озеленення, що працює!

При усвідомленому підході до будівництва сучасних офісів та коворкінгів, скорочення використання водних ресурсів і скорочення споживання енергії є пріоритетними завданнями.

Як показує практика, за останні роки концепція зеленої інфраструктури була визначена як набір елементів, які забезпечують численні екологічні функції як в будівлях зокрема, так і в містах в цілому.

Стійкі зелені рішення: вертикальне озеленення офісів та коворкінгів.

Серед цих функцій ключовими є:

  • економія електроенергії на обслуговування будівель;
  • зниження температури навколишнього середовища;
  • пом'якшення так званого ефекту «міського теплового острова».

Крім функції оптимізації ресурсів озеленення офісів/коворкінгів несе в собі й інші не менш важливі функції:

  • покращення здоров’я та самопочуття працівників та відвідувачів за рахунок очищення і зволоження повітря;
  • гарний настрій, підвищення продуктивності;
  • наближення до природи, що особливо важливо для жителів міст;
  • естетична привабливість об’єкту, імідж, можливість створювати дизайнерські стильні рішення.

Часи змінюються, і традиційне озеленення в архітектурі, що використовувалось в основному з естетичної сторони, за останні роки трансформувалося в затребувані послуги з озеленення, що несуть екологічні та економічні функції (енергозбереження, довговічність будівельних матеріалів, поліпшення міського клімату тощо).

Стійкі зелені рішення: вертикальне озеленення офісів та коворкінгів.

Зелені дахи VS зелені фасади.

Існує два основних способи інтеграції рослинності в будівлю: зелені дахи та зелені фасади. Не можна не відмітити, що останнім часом ця тендеція починає простежуватися і в Україні, особливо зацікавлені в даних видах озеленення своїх офісів прогресивні IT-компанії, коворкінги, ТРЦ.

З архітектурної точки зору, легше озеленювати дахи, ніж стіни, але озеленення стін будівлі більш позитивно впливає на навколишній простір об’єкту, ніж озеленення дахів, оскільки площа поверхні стін будівель завжди більша, ніж площа даху.

Стійкі зелені рішення: вертикальне озеленення офісів та коворкінгів.

Внутрішнє вертикальне озеленення.

Враховуючи той фактор, що на даний момент вищезазначені послуги з озеленення дахів і фасадів в Україні тільки починають впроваджуватися, актуальною і затребуваною послугою для офісних приміщень залишається внутрішнє вертикальне озеленення.

Вертикальне озеленення - це особливий різновид внутрішнього/зовнішнього озеленення для естетичного оздоблення стін, що виконується в різних стилях (також, як було зазначено вище, серед його основних функцій є покращення клімату приміщення та позитивний вплив на організм людини).

Різновиди вертикального внутрішнього озеленення:

  • вертикальний сад (жива стіна/фітостіна);
  • фітокартини; картини з використанням моху;
  • концепція «Flowerbox» (просте озеленення, при якому рослини висаджуються у спеціальні бокси за допомогою спеціального субстракту і кріпляться на стіну).

Стійкі зелені рішення: вертикальне озеленення офісів та коворкінгів.

Стійкі зелені рішення: вертикальне озеленення офісів та коворкінгів.

Вертикальні сади –краще рішення для офісів.

Офіси, як правило, це приміщення, де багато людей поміщаються в порівняно невеликий простір. Багаточисленні дослідження показують, що офісні працівники, які мають легкий доступ до озеленення або природи, покращують творчий потенціал і загальне психічне здоров'я. Якісне внутрішнє озеленення – усвідомлений крок до покращення навколишнього простору.

Для того, щоб отримати задоволення від результату озеленення, якісне виконання і подальший догляд за рослинами, необхідно заручитися підтримкою професіоналів.

Стійкі зелені рішення: вертикальне озеленення офісів та коворкінгів.

Фахівці дизайнерської майстерні «ІНВАЙТ» допоможуть вам визначити, які напрямки вашого бізнесу можуть отримати вигоду від вертикального озеленення, підберуть індивідуальні рішення і втілять їх у життя.

Головна
> Новини
> Стійкі зелені рішення: вертикальне озеленення офісів та коворкінгів.
Замовити послугу